Karačić: Ova me utakmica podsjetila na Vardar i Ligu prvaka

Ponajbolji član reprezentacije Hrvatske

Karačić: Ova me utakmica podsjetila na Vardar i Ligu prvaka

E. Škorić

Igor Karačić bio je jedan od junaka u pobjedi Hrvatske nad Njemačkom, pa je na kraju proglašen i igračem utakmice.

Karačić je sa sedam pogodaka predvodio Hrvatsku, koja je gubila i pet razlike, ali je u nastavku došla do velike pobjede i izborila polufinale Eura.

"Stvarno je bila jako teška utakmica. Preponosan sam na ove dečke, na cijeli tim, na naš stožer. Nije bilo nimalo lako igrati. Bila je prevelika želja za dokazivanjem u prvom dijelu. Nismo smjeli tako da idemo, ali mi smo takvi, htjeli smo to brže završiti. Dogovor je bio na poluvremenu da moramo izdržati svih 30 minuta. Pokazali smo karakter. Ova utakmica me podsjetila na Vardar i Ligu prvaka. Morate u nešto vjerovati i to će doći. Vjerovali smo u polufinale, sada se radujemo, sretni smo i idemo dalje", rekao je Karačić, dodavši:

"Prelijepa atmofsera, kao da igramo doma. Imamo vjetar u leđa, nisu stajali ni kada smo gubili 4-5 golova razlike. Na najbolji način smo im uzvratili. Izazvali smo sreću. Ide sada rehabilitacija, pa nastavljamo dalje. Sigurno je da ćemo morati odmarati snage, danas smo se puno potrošili".

Top Komentari

pero98
Bravo Karačiću za odličnu utakmicu.
2 5
Rajvosa2019
Mene ova utakmica podsjetila na onaj film Gladiator i onu arenu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi