Doborac prvog dana nove godine navijače RK Gračanica obradovao velikim pojačanjem

U Gračanici ne gube vrijeme

Doborac prvog dana nove godine navijače RK Gračanica obradovao velikim pojačanjem

E. Oštraković

Rukometaši Gračanice i ove sezone prave sjajne rezultate u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a zapažen rezultat napravili su i na evropskoj sceni.

Ipak, nakon eliminacije u evrposkom takmičenju, fokus je sada naravno na domaćem prvenstvu, ali i KUP-u Bosne i Hercegovine.

Nakon prvog dijela sezone Gračanica se nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 20 osvijenih bodova, a trka za titulu nije završena.

Iako ima devet bodova prednosti, Izviđač se neće smjeti opustiti jer imaju neka zaista teška gostovanja u kojim bi se prednost mogla istopiti.

Na drugom mjestu je Leotar koji je na iznenađenje svih ljubitelja rukometa odigrao sjajnu prvu polusezonu, te imaju 23 boda i vrebaju prvo mjesto.

Prvog dana nove godine RK Gračanica predstavio je prvo pojačanje, a radi se o rukometašu koji igra na poziciji desnog beka.

Radi se o Luki Karanoviću koji u Gračanicu stiže iz ekipe Gradačca i očekuje se da će biti veliko pojačanje za tim Damira Doborca.

Karanović je rođen u Bačkoj Palanci, Republika Srbija gdje je započeo svoju rukometnu karijeru u ekipi RK Lavovi. Igrao je za mađarske ekipe Csurgoi i Cegledi, a u Premijer ligu došao je preko dobojske Sloge, odakle je otišao u visočku Bosnu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nakon izraelske ekipe Hapoel Qiryat Ono, igrao je za Gradačac odakle je došao u Gračanicu. Karanović je potpisao ugovor do kraja ove plus jednu sezonu.

U proteklom dijelu sezone Karanović je bio najbolji strijelac ekipe Gradačca sa 84 postignuta pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti