Rukomet je u nekim bh. gradovima više od igre: Bakljada i sjajne scene za kraj godine

Znak zahvalnosti klubu za sjajne igre

Rukomet je u nekim bh. gradovima više od igre: Bakljada i sjajne scene za kraj godine

H. Zilić

U Bosni i Hercegovini nemaju samo fudbalski klubovi dobru bazu navijača. U nekim bh. gradovima je i rukomet sastavni dio svakodnevnice. Takav slučaj je i u Gračanici, gdje RK Gračanica igra sjajno posljednjih nekoliko sezona.

U tekućoj sezoni, Gračanica je igrala i Evropu gdje su prošli dva kola u EHF European Cupu, ali zaustavljeni su u trećem kolu od češke Karvine.

Ipak taj rezultat Gračanice je vrlo dobar pa možemo slobodno reći da su ponosno i dostojanstveno predstavljali našu državu na evropskoj sceni

Pored nastupa na evropskoj sceni Gračanica odlično gura i u Premijer ligi BiH. Jesenji dio sezone U društvu najboljih okončali su na trećem mjestu sa 20 bodova i dobrim šansama da se do kraja bore za novi izlazak u Evropu.

Jesenji dio Gračanica je okončala večeras gdje su u zaostaloj utakmici na domaćem parketu savladali Kakanj sa 41:26.

Odlične igre svojih ljubimaca pratili su i navijači ovog kluba koji su se na poseban način odužili igračima i klubu.

Oglasi

U centru Gračanice večeras su napravili sjajnu bakljadu kao znak zahvalnosti, a ovome dodajmo da je dvorana u Gračanici i jedna od najposjećenijih u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Pogledajte kako je to izgledalo na ulicama Gračanice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pored rezultata, Gračanica odlično radi sa domaćim igrčaima, lansirali su nekoliko seniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, dok neki rukometaši grade i uspješne karijere vani kao što su DIno Hamidović i Admir Ahmetašević.

Nema sumnje da Gračanica živi i diše za rukomet što su još jednom pokazali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi