Koreja nije ni namučila Brazilce koji slave plasman u narednu fazu

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Koreja nije ni namučila Brazilce koji slave plasman u narednu fazu

Reprezentacija Brazila je u utakmici petog kola Grupe A rezultatom 35:26 savladala selekciju Koreje i tako potvrdila plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

Brazilci su od samog starta bili puno bolji protivnik, te su se dosta brzo uspjeli odlijepiti. U samom finišu prvog dijela su imali i +9, dok se na odmor otišlo njohovim vodstvom rezultatom 18:10.

U drugom poluvremenu su Brazilci lagano čuvali svoju prednost i tako stigli do historijskog uspjeha.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Borges sa šest golova, dok je gol manje postigao Hackbarth.

Kod Koreje se istakao Kang Jeong-gu sa pet golova.

U istom terminu odigran je meč grupe B u kojem je Bahrein sa 23:22 savladao Japan kojem nije pomogla ni odlična partija Motokija koji je postigao devet golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U grupi D je Egipat sa 33:28 savladao Angolu na krilima sjajnog Elderea koji je meč završio sa osam golova.

Nešto ranije je odigran susret Grupe C u kojem je Čile sa 32:27 savladao reprezentaciju Saudijske Arabije. Čileance je do trijumfa vodio Esteban Salinas sa osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi