Scene dočeka rukometaša Kosova u Mejdanu će obići region, Srbima će parola "zaparati oči"

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Scene dočeka rukometaša Kosova u Mejdanu će obići region, Srbima će parola "zaparati oči"

A. Čaušević

Po prvi put od sticanja nezavisnosti neka selekcija Kosova gostuje u Bosni i Hercegovini. U pitanju su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u rukometu.

I dok UEFA onemugućuje odigavranje mečeva BiH i Kosova u kvalifikacijama, to i nije slučaj sa EHF-om pa su se ove dvije selekcije našle u istoj grupi kvalifikacija za EP.

Nakon što su u srijedu odigrali prvi međusobni duel, u nedjelju je BiH domaćin Kosovu u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Za goste iz Kosova tuzlanska publika je pripremila poseban doček koji će vrlo izgledno i obići region.

Kada su istrčali na parket uslijedili su gromoglasni aplauzi, dok su i BHFanaticosi istakli parolu: "Dobrodošli igrali, nezavisnog Kosova!"

Na neki način rukometaši Kosova su dočekani na očekivan i normalan način, a sigurno će biti i onih koji će imati prigovora na ovu toplu dobrodošlicu.

Oglasi

Inače, EHF je Kosovo kao punopravnu članicu primio još 2014. godine i od tada nacionalni timovi te zemlje igraju kvalifikacije. Do sada se nisu plasirali na niti jedan veliki turnir.

U prvom međusobnom susretu igranom na Kosovu rukometaši BiH su slavili sigurnu pobjedu rezultatom 22:25.

Treba istaći da su Tuzlaci veliko srce i pravu dobrodošlicu pokazali i nedavno tokom košarkaške utakmice BiH - Crna Gora u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bilo je to krajem februara kada su košarkaši te malobrojne pristalice Crne Gore dočekani aplauzim i podrškom što dovoljno govori između odnosa bh. i crnogorskih navijača.

Primjer odnosa navijača Crne Gore i BiH, ali i način na koji je dočekano Kosovo u Mejdanu sigurno može poslužiti kao put vodilja i ostalim u regionu. 

Top Komentari

Salt_boy075
Nepotreban clanak i ovo je kriminal,dizanje mrznje,kad ce te jednom zbog glupih lajkova ili klikova sportski napisati naslov.Ocajno igramo i pisite o tome i onako igramo jadno i sta mi mozemo na ep u,bit cemo kanta za nabijanje!
5 2
plemic
neka kosova, koga bi mi pobjeđivali da nije sličnih?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi