Krivaja bolja od Goražda, a Bosna od Iskre

Doigravanje za popunu Premijer lige

Krivaja bolja od Goražda, a Bosna od Iskre

A. Beganović

Odigrani su susreti 2. kola doigravanja za popunu Premijer lige, a do pobjeda su stigli rukometaši sarajevske Bosne i Krivaje iz Zavidovića.

Bosna je u Sarajevu dočekala Iskru i nakon uzbudljivih 60 minuta Studenti su uspjeli upisati pobjedu (32:30) te su se tako na najbolji način oporavili od ubjedljivog poraza u prvom kolu u Zavidovićima.

Većim dijelom susreta igralo se gol za gol. Na odmor se otišlo pri rezultatu 15:15, a pitanje pobjednika odlučveno je u samom finišu gdje su se bolji snašli domaći rukometaši.

U Zavidovićima prava rukometna poslastica. Krivaja i Goražde su odigrali sjajan meč, a na kraju je slavila domaća ekipa (28:26) koja tako nakon dva kola jedina ima dvije pobjede.

Gosti iz Goražda su bolje otvorili meč i serijom 6:0 stigli su do velike prednosti (11:5). Do odmora su domaći uspjeli smanjiti na 13:10, da bi u 40. minuti na semaforu stajalo 17:17, a dva minuta kasnije Krivaja je imala i dva gola viška (19:17).

Do kraja susreta ekipa iz Zavidovića nije ispuštala prednost iz svojih ruku, a do pobjede Krivaju su vodili Sedžad Abdurahmanović sa sedam, te Eldar Mehić sa šest pogodaka, dok su kod Goražda Tarik Žiga i Damir Delić sa po čest pogodaka bili najučinkovitiji.

U narednom kolu Krivaja će odmjeriti snage sa Iskrom, dok će Goražde za protivnika imati Bosnu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Doigravanje za popunu Premijer lige, 2. kolo:
Krivaja - Goražde 28:26
Bosna - Iskra 32:30

Tabela; Krivaja 4, Goražde 2, Bosna 2, Iskra 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi