Krivaja i Goražde pobjedama otvorili doigravanje za popunu Premijer lige

Krivaja i Goražde pobjedama otvorili doigravanje za popunu Premijer lige

A. Beganović

Na otvaranju doigravanja za popunu Premijer lige BiH do pobjeda su stigli Krivaja i Goražde.

Rukometaši Krivaje su u Zavidovićima bez većih problema savladali Bosnu (39:22). Od samog početka meča domaći su konce igre držali u svojim rukama, a nakon prvih 30 minuta imali su prednost od pet golova (14:9). Na početku drugog dijela otišli su na plus devet (19:10) pa je već tada pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Deni Velić sa šest, te Ismir Salkić i Haris Bašić sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Krivaju, dok su Simon Mrda sa pet, te Mirza Mimić sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Bosne.

Do trijumfa su stigli i rukometaši Goražda ali mnogo teže nego oni iz Zavidovića. Ugostili su bugojansku Iskru, koja je nakon prvih 30 minuta imala prednost od jednog gola (15:14).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Neizvjesno je bilo sve do pred sami kraj meča kada su Goraždani velikom serijom pobjegli na plus 6 (25:19), no do kraja su rukometaši Iskre uspjeli smanjiti za konačnih 28:25.

Ajdin Bukva sa šest, te Damir Delić sa pet pogodaka su bili najefikasniji kod pobjedničke ekipe, dok je Ivan Vokši sa deset pogodaka bio najučinkovitiji kod Iskre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi