Za vikend se igra Final Four Kupa BiH, veliku pažnju ljubitelja rukometa privuklo delegiranje

Očekuje nas nekoliko jako dobrih utakmica

Za vikend se igra Final Four Kupa BiH, veliku pažnju ljubitelja rukometa privuklo delegiranje

Esmer Oštraković

Vikend koji je pred nama donosi i rasplet kada je riječ o Kupu Bosne i Hercegovine jer će biti odigrane utakmice Final Foura ovog takmičenja i u ženskoj i u muškoj kategoriji. Završni turnir u obje kategorije biti će odigran u Banjaluci.

Već dugo se najavljuje pravi spektakl u Banjaluci kada je riječ o ovom događaju, a posebno mnogo pažnje privlače utakmice u muškoj kategoriji.

Kada je riječ o ovoj kategoriji na Final Four plasirale su se ekipe Borca koji je ujedno i domaćin turnira, te Konjuh iz Živinica, Leotar, te Gračanica.

Konjuh će snage odmjeriti sa ekipom Leotara, dok će u drugom polufinalu domaćin završnice, ekipa Borca igrati utakmicu protiv Gračanice. Te utakmice igraju se sutra, dok su u nedelju finalne utakmice.

Ono što je privuklo mnogo pažnje jeste i delegiranje za ove utakmice obzirom da, kao što je od ranije poznato, sudije za ove utakmice dolaze iz svake "komponente".

Zanimljivo je to da, prema informacijama do kojih smo došli, uopšte neće biti nekog "žrijebanja" ko će suditi kome, nego je sve već poznato, a postoji i razlog za to.

Oglasi

Naime, jedan od parova koji je delegiran na završnicu KUP-a Bosne i Hercegovine je Hrstić/Rašić kojeg su iz RK Borac izuzeli na početku ove sezone.

To znači da ovaj sudijski par ne može suditi Borcu, te oni moraju da sude utakmicu polufinala između Konjuha i Leotara.

Ako se zna i to da će najbolji sudijski par iz naše zemlje Jović/Arnautović suditi finale Kupa Bosne i Hercegovine, dolazimo i do činjenice da će utakmicu Borac-Gračanica suditi koje dolaze iz Istočnog Sarajeva i Doboja, a to je sudijski par Berjan/Ilić.

Ostaje da vidimo kako će se odvijati stvari ovog vikenda u Banjaluci, gdje će se ove četiri ekipe boriti za trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

Naravno, kao domaćin ekipa Borca je pravi favorit za osvajanje titule, ali ne treba tako lako otpisati ni ostale tri ekipe koje su se plasirale na ovu završnicu.

Top Komentari

Sdk15
Kao prvo, drugo i treće, po cijoj procjeni vi pišete ko je najbolji sudijski par?? Najbolji par su definitivno braca Konjicanin, a to podkrepljujem dokazom, il dokazima..Jedan je taj da nigdje ne vidim imena drugih bh. sudija na listi vezanih za Olimpijske igre... Prestanite pisati Vase slobodno mišljenje, jer je pogrešno. Obrazovanje je majka znanja, a tu dolazim do konstatacije da su vam tekstovi puni gramatičkih gresaka.. Osim sto ce suditi Ol.Igre ne zaboravite da su jedini redovni učesnici europskih/svjetskih prvenstava.. Sportski pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi