Labudice ostale bez trenera

Osam dana prije početka prvenstva

Labudice ostale bez trenera

E. Dindić

Pomalo iznenađujuće odjeknula je jutrošnja vijest da Dragan Lukić, više nije trener ŽRK Jedinstvo Tuzla. Osam dana pred početak prvenstva popularne Labudice ostale su bez trenera. 

Kontaktirali smo Zvjezdana Karadžina predsjednika Skupštine Jedinstva koji je za SportSport.ba potvrdio da su se razišli sa prvim trenerom tima.

"Trener Lukić iz porodičnih razloga ne može dalje voditi ekipu i to je naveo u razgovoru sa nama. Uvažili smo njegove razloge i razišli se jako fino. Obećao je da će, kada god bude u prilici, doći u Tuzlu i pomoći u radu sa našim mlađim kategorijama. Ekipu će do dolaska novog trenera voditi Zakida Suhi i Nermina Kušmić-Jogunčić", završio je Karadžin.

Također je najavio da će u toku dana objaviti se razgovor sa svim igračicama  i kako rekoše u klubu postaviti stvari na svoje mjesto. Biće zatražen mnogo ozbiljniji pristup utakmici i dresu Jedinstva nego što je to bio u dosadašnjim pripremnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kako saznajemo prva želja UO Jedinstva za novog trenera je bivši trener u klubu Elmir Grabčanović sa kojim će tek biti objavljeni razgovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi