Labudice poražene u Dubici
Novi poraz Tuzlanki

20. kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Labudice poražene u Dubici

E. Dindić

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice svoj susret su odigrali Dubica i Jedinstvo iz Tuzle. Na kraju domaće rukometašice slavile su ubjedljivu pobjedu rezultatom 38:34 (19:10).

Već nakon prvih 30 minuta susreta imale su domaće rukometašice veliku prednost od 19:10. Nastavak susreta donio je dosta bolju igru izabranica Daniela Sabljića koje su uspjela da smanje veliki zaostatak iz prvog poluvremena, ali ne da izbjegnu novi poraz.

Na kraju zasluženih 38:34 u korist Dubice.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bili su Jovana Ilić sa 12 golova i Sara Majkić sa osam. Labudice u ovom susretu predvodila je Dejana Kulić sa 11 golova i Matea Šumelj koja je susret završila sa 10 golova.

ŽRK Dubica-OŽRK Jedinstvo 38:34 (19:10).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Dubica: Đenadija, Čurić 3, Ilić 12, Majkić, Arnautović 4, Vujić, Majkić S. 8, Milanković, Misirača, Maksimović, Pejaković 1, Kršić 6, Kondić, Babić 2, Stojnić, Đenadija A. 2. Trener: Milan Miljuš.

Jedinstvo: Arnautović, Škapur 4, Kulić 11, Saletović, Ibrahimović, Bošnjak 4, Petrović 1, Rajković, Zvekić 4, Šumelj 10, Tadić. Trener Daniel Sabljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi