Labudice započele pripreme za drugi dio sezone

Tuzlanke ciljaju trofej kupa BiH

Labudice započele pripreme za drugi dio sezone

E. Dindić

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa večerašnjim prvim treningom i zvanično su započele pripreme za drugi dio sezone.

Rukometašicama se na početku obratio novi trener Jasmin Unkić koji je objasnio šta očekuje od svake rukomatašice  u drugom dijelu sezone. Cilj je kako kažu iz uprave kluba trofej kupa Bosne i Hercegovine, jer u prvenstvu smatraju da se mnogo propustio u prvom dijelu, i da je nerealno očekivati napad na prvo mjesto.

Večerašnjem treningu prisustovala je i Dora Vrdoljak novo pojačanje Jedinstvo AtlasRelaksa, dok Armina Isić opravdano je odsutna zbog ospica. 

Jasmin Unkić novi trener Labudica govorio je za portal SportSport.ba kako je do toga došlo da preuzme Jedinstvo, i njegova očekivanja u drugom dijelu prvenstva.

"Ovu ekipu sam gledao i mnogo prije nego što sam preuzeo dužnost prvog trenera, znam koliko mogu, svaka od rukometašica i da ova ekipa ima snage i znanja da ostvari visok plasman.  U prvenstvu već mnogo zaostajemo, i zaista je nerealno očekivati da napadnemo prvo mjesto, uprava je pred mene postavila cilj, a ja ću da dam sve od sebe da ostvarim zacrtano. Ono što mogu da obećam je da će naporan rad preovladavati do početka prvenstva, i da svi će morati da dokažu da zaslužuju mjesto u ekipi " kategoričan je Unkić.

Dora Vrdoljak pojačanje Jedinstva takođe podjelila je svoje prve impresije za portal SportSport.ba novim klubom 

"Igračice su me zaista sjajno dočekale, kao da igramo zajedno već dugo vremena, prve impresije su više nego sjajne " kratko je prokometrarisala Vrdoljak. 

Direktor kluba Elmir Grabčanović bio je zadovoljan prelaznim rokom ali i najavio jake prijateljske utakmice kako bih se Labudice što bolje spremile za drugi dio sezone. 

"Ugovaramo utakmice sa klubovima iz Srbije i Crne Gore, želimo što jače protivnike kako bi vidjeli gdje smo, odnosno na čemu moramo poraditi do početka drugog dijela sezone da bih u optimalnoj formi i spremni dočekali drugi dio. U drugom dijelu imamo jako povoljan raspored i očekujem sve pobjede, jer ova pojačanja sa novim trenerom to mogu" zaključio je Grabčanović.

Drugi dio Premijer lige počinje 3.marta koje rukometašice Jedinstva otvaraju gostovanjem u Ljubuškom ekipi Izviđača.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti