Trener Porta nakon pobjede nad Vardarom: Mitrevski i odbrana su bili ključni
FOTO - EPA

Trener Porta nakon pobjede nad Vardarom: Mitrevski i odbrana su bili ključni

A. Beganović

Nakon dva uzastopna poraza rukometaši Porta su uspisali pobjedu u Ligi prvaka i to protiv nekadašnjeg prvaka Evrope, Vradara.

Slavio je Porto rezultatom 27:24, a do ključne prednosti rukometaši portuglaskog tima stigli su na otvaranju drugog poluvremena. Prvi dio završio je 13:13, a onda je Porto serijom 6:1 otišao na 19:14 i pitanje pobjednika je bilo odlučeno.

Zadovoljan nakon pobjede bio je trener Porta, Magnus Andersson, koji smatra da je klučnu ulogu u njihovom trijumfu imao makedonski golman Nikola Mitrevski.

"Sretan sam zbog ova dva boda i reakcijom mog tima. Sretan sam jer se vidjelo da je moj tim umoran i da su činili neke pogreške, no ipak smo slavili, ali moramo biti bolji. Mitrevski i dobra odbrana su nas spasili", istakao je Andersson, dok je trener Vardara Patryk Walczak istakao:

"Dobro smo otvorili meč, ali nakon nekog vremena u našoj igri se nešto promijenilo. Porto je igrao dobro u odbrani, mi u napadu s mnogo grešaka i oni su to znali iskoristiti. Također, po meni su najbolja ekipa sa igrom sedam na šest".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti