Loše vijesti iz hrvatskog tabora pred finale

Bez Cindrića?

Loše vijesti iz hrvatskog tabora pred finale

Edmir Škorić

Hrvatska od 16:30 igra finale Evropskog prvenstva protiv Španije i juriša jedinu medalju koja joj nedostaje.

Španci su favoriti, ali Hrvati su već pokazali na ovom turniru koliko mogu. Protiv Norveške su oduševili, ali Španija će biti još veći izazov.

No, ono što može da zabrine sve u Hrvatskoj, posebno selektora Linu Červara, jeste da bi Luka Cindrić mogao da propusti finale.

Hrvatski reprezentativci odradili su relaksirajući trening na kojem nije bilo Luke Cindrića. Jedan od najboljih igrača Hrvatske propustio je cijelo drugo poluvrijeme protiv Norvežana i oba produžetka. Riječ je o povredi leđa i staroj povredi zgloba.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Index.hr piše da je ljekarska služba uradila sve da bi ga osposobila zad anašnji meč, ali je njegov nastup pod velikim upitnikom.

Nije da će Cindrićev izostanak značiti poraz Hrvatske, ali je činjenica da bi s njim u timu Kauboji bili daleko opasniji po gol Španaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi