"Ludnica" u najavi: Historijska subota u Gornjem Vakufu - Uskoplju

Rukometaši Sloge sutra dočekuju Borac

"Ludnica" u najavi: Historijska subota u Gornjem Vakufu - Uskoplju

Nedjelja, 7. oktobar naviodno bi mogao biti historijski dan za Bosnu i Hercegovinu, uostalom kao i svaki u dosdadašnje 23 godine kada se održavaju Opći izbori, bjesumučna obećanja, ludom radovanja završe dan ranije zbog predizborne šutnje, gloženja stranačkih lidera i inih završe i onda historija počne ponovo da teče neumitno.

Za rukometni klub Slogu iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja dan predizborne šutnje bit će pak historijski. Ne, nemaju Sloga ni šutnja veze ikakve sa politikom ili bilo čim, osim sa sportom i debitantskim nastupom u Premijer ligi BiH.

Dugo su Gornjevakufljani čekali i živjeli za taj trenutak, a s obzirom na to kako su preživljavali svaki nastup i trijumf u Prvoj ligi FBiH minule sezone, ove će biti vjerovatno jedan od najtežih rivala bilo kome ko u njihovu dvoranu kroči. Atmosfera kakvu stvaraju njihovi navijači nevjerovatna je posebno u rukometnom svijetu, a ljubav s kojom se svi u gradu odnose prema klubu rijetko je zabilježena.

Nesumnjivo će sutra biti istinski rukometni spektakl od 19 sati kada će Sloga ukrstiti koplja sa aktuelnim osvajačem Kupa BiH banjalučkim Borcem.

"Euforija ovdje vllada već dugo. Maltene otkako smo otvorili dvoranu ona ne prestaje. Navijači su bili dodatni vjetar u leđa ekipi da izbori Premijer ligu, u tome smo uspjeli i očekujemo da u domaćim utakmicama ponovo imamo ogromnu podršku. Ljudi su se ovdje zaželjeli utakmica i da ne moraju ići po komšiluku. Svaki domaći meč Sloge istinski je rukometni praznik", priča sekretar i PR kluba Semir Demirović koji napominje da je klub tokom ljeta prodao preko 500 članskih karata, ujedno godišnjih ulaznica.

"To je mislim da nema nijedan klub u BiH, a vjerovatno ni mnogi naši fudbalski klubovi. Tokom ljeta imali smo mnoštvo promotivnih aktivnosti, sve je to utjecalo na pomamu za ulaznicama, a kako se prvenstvo odgađalo tako su navijači postali još željniji i nestrpljiviji da gledaju Slogu u Premijer ligi."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Što se igračkog kadra, zdravstvenog biltena i očekivanja od sutrašnjeg duela tiče, Demirović ističe da je nekoliko igrača rovito i da je Borac favorit.

"Bilo je dosta povrijeđenih igrača, ali na kraju samo je Pedić definitivno van konkurencije. Svi u klubu se nadaju da možemo parirati kvalitetnuo Borcu, a ako se ukaže prilika za pobjedom, zašto je ne iskorititi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi