Luka Perić napravio veliki iskorak u karijeri
FOTO: RK Celje PL

Odlazi u poznati klub

Luka Perić napravio veliki iskorak u karijeri

H. Zilić

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine mladi 20-godišnji Luka Perić od naredne sezone će igrati na vrhunskom rukometnom niovu.

Perić je potpisao ugovor sa slovenskom ekipom Celje Pivovarna Laško.

Naš rukomketaš će do kraja setone ostati u redovima amtičnog Borca iz Banja Luke, a na ljeto seli u Celje.

"Osjećaji nakon potpisivanja ugovora su fantastični. Zaista sam sretan što mi se pružila prilika u ovakvom klubu kao što je RK Celje Pivovarna Laško", rekao je Perić nakon potpisa i dodao:

"Prije svega, želim da se zahvalim direktoru kluba i treneru ekipe. Velika je čast biti dio ovog kluba. Na meni je da dam sve od sebe."

Nakon Perićevog potpisa komentar je dao i terner slovenačke ekipe, Alem Toskić.

"Naš tim će u novoj takmičarskoj sezoni biti pojačan talentovanim Lukom Perićem. Siguran sam da je pred njim ozbiljna rukometna karijera. On je mlad igrač koji će naredne sezone zajedno sa Timom Cokanom pokrivati desno krilo", bile su riječi Toskiča koji je nastavio:

"Sigurno smo da smo doveli jako dobrog igrača. Trebaće mu vremena da se uklopi u naš tim, ali vjerujem da neće imati nekih posebnih problema s tim."

Nije prvi put da igrači iz Premijer lige Bosne i Hercegovine odlaze u legendarnu slovensku ekipu.

Prošle godine iz redova Izviđača u Celje je otišao i Amir Muhović koji je u međuvremenu psotao standardan reprezentativac naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi