Iz RK Maglaj poručuju: Neutemeljeni napadi rukometnih centara moći, istina je na našoj strani

Oglasili se saopštenjem

Iz RK Maglaj poručuju: Neutemeljeni napadi rukometnih centara moći, istina je na našoj strani

A. Beganović

Mnogo pažnje među ljubiteljima rukometa u našoj zemlji izazvala su dešavanja na utakmici Maglaj - Bosna Visoko u kojoj su domaći upisali trijumf.

Par dana nakon meča Komesar takmičenja je u službenom Biltenu naveo da se zbog navodnog incidenta (ulazak gledalaca na teren nakon meča i napad na predstavnika RK Bosna) suspenduje dvorana do konačne odluke, a zbog njegove odluke sinoć je održana vanredna sjednica Upravnog odbora RK Maglaj.

Iz RK Maglaj su odbacili ove optužbe, a saopštenje pomenutog kluba prenosimo u cijelosti:

"Upravni odbor RK Maglaj najoštrije osuđuje neutemeljene optužbe na račun RK „Maglaj“ povodom odigrane utakmice sa RK „Bosna“ iz Visokog od 26.02.2022. godine gdje se neosnovano navodi da se: „... Desio napad na predstavnika RK Bosna, te da se radi o jednom neodgovornom navijaču koji se odlučio na parketu obračunati sa gostujućim predstavnikom, što je delegat zabilježio.

RK „Maglaj“ iz Maglaja od početka sezone 2021/2022 trpi žestoke, neosnovane i neutemeljene napade od „rukometnih centara moći“, te je i ova optužba o navodom obračunu navijača sa predstavnikom RK „Bosna“ samo jedna u nizu neistina i pokušaja degradiranja i nanošenja štete ugledu RK „Maglaj“ i svih simpatizera i članova RK „Maglaj“.

Opis nije dostupan.

RK „Maglaj“ posjeduje nepobitne dokaze da se nikakav incident nije desio, a posebno „pokušaj obračuna neodgovornog navijača“ sa predstavnikom RK „Bosna“. Kao dokaz objavljujemo zvanični zapisnik sa utakmice i Izvještaj nakon odigrane utakmice od 26.02.2022. godine sačinjen od strane delegata utakmice Mevludina Šabića, službenih predstavnika RK „Maglaj“ i RK „Bosna“, kao i sudija utakmice. U navedenom Izvještaju delegata nije navedena ni jedna primjedba, niti je od strane službenog predstavnika RK „Bosna“ navedena bilo kakva primjedba na utakmicu ili dešavanja nakon utakmice.

RK „Maglaj“ je zvanično zatražio i Uvjerenje o činjenicama iz službene evidencije Policijske stanice Maglaj čiji su službenici obezbjeđivali navedenu utakmicu u skladu sa Propozicijama takmičenja RS BiH iz kojeg Uvjerenja će se vidjeti da na navedenoj utakmici niti nakon utakmice nije zabilježen bilo kakav incident. Svi ovi navodi mogu se potvrditi uvidom u snimku sa utakmice koju je prenosila televizija Smart iz Tešnja, kao i uvidom u snimke nadzornih kamera iz sportske dvorane u Maglaju. O ovom izmišljenom događaju od strane delegata Mevludina Šabića RK „Maglaj“ zvanično se izjasnio i Komesaru takmičenja gospodinu Hasić Aliji.

Prosto je nevjerovatan napor ljudi koji na sve načine pokušavaju RK „Maglaj“ onemogućiti u onome u čemu smo najbolji. Da igramo rukomet, da nastavimo rad sa našom djecom, da iznjedrimo još nekog Burića, Međića, Čičkušića, Suljakovića .... itd.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Također, želimo upoznati javnost da je RS BiH „zatrpan“ raznoraznim prijavama, žalbama, disciplinskim prijavama i dopisima protiv RK „Maglaj“. Sve navedene prijave se riješavaju po kratkom postupku. Zbog ovoga želimo još jednom naglasiti da žalba RK „Maglaj“ izjavljena na odigranu utakmicu protiv RK „Bosna“ u Visokom, dana 22.09.2021 „stoji na čekanju“ duže od 5 mjeseci iako smo dostavili nepobitne dokaze da se utakmica mora registrovati u našu korist. Ali naša žalba nema vrijednost kao žalbe naših prijateljskih klubova.. Toliko o tretmanu RK „Maglaj“.

Nevjerovatno je kojom brzinom se naša dvorana suspenduje 5 dana prije ključne utakmice protiv RK „Krivaja“ koja se treba odigrati 05.03.2022. godine. Iako smo dostavili izjašnjenje Komesaru takmičenja 28.02.2022. godine uvjeravamo vas da Komesar neće donijeti konačnu odluku do 02.03.2022. godine kada je zadnji dan kada RK „Maglaj“ mora zvanično najaviti utakmicu protiv RK „Krivaja“. Sve smišljeno i sa namjerom da RK „Maglaj“ utakmicu ne igra pred domaćom publikom. Ali uvjeravamo sve naše navijače i građane Maglaja da se mi nećemo predati i da nećemo odustati. Istina je na našoj strani. Zato još jače, žešće i upornije u borbi za istinu. Borba je teška, ali je pobjeda slatka i bit će naša", naveli su iz RK Maglaj.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

DamirS
Ne znam šta se zaista dogodilo u navedenojn utakmici ali Maglaj i njihovi navijači su osim po dobrom navijanju poznati i po izuzetnom krkanluku svojih navijača, tako da me ne čudi sve ovo.
4 1
Brazuka
Ispali ste ali nisu vam još javili hahaha. Pozdrav
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi