Magoda ipak odbio RSBiH: "Najmanji problem je Porezna uprava i dobavljači"
Magoda: Stvorio bi moj rad mnoge oponente zbog čega ne bih mogao uspostaviti sistem

Još ćemo sačekati na generalnog sekretara

Magoda ipak odbio RSBiH: "Najmanji problem je Porezna uprava i dobavljači"

Kenan Magoda koji je važio za glavnog kandidata za generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH, nakon dodatnih razgovora sa čelništvom Saveza ipak je odlučio da ne prihvati tu funkciju.

Razlozi su šaroliki, a jedan od glavnih, kako sazneje SportSport.ba je što Savez nije spreman dati Magodi mandat na četiri godine i odobriti formiranje sekretarijata.

Magoda je stoga danas uputio pismo čelnicima Saveza, koji prenosimo u cjelosti:

"Poštovani članovi IO RSBIH,

analizirajući stanje RSBIH, te pravljenje plana djelovanja uvidio sam da pored sve vaše i moje želje da rukometni sport dignemo iz ovog sivila već na prvoj stepenici imam prepreku, a to je da je nemoguće formirati sekretarijat po mom viđenju jer RS BIH u nasljeđu bivših uprava i sekretara u stalnom radnom odnosu ima (prijavljenih) pet radnika.

Također, dosta je segmenta u postojećem sistemu koji je u nasljeđe došao vama kao sadašnjim članovima IO RSBIH, a koji neće dozvoliti normalan napredak RS BIH kao krovne kuće rukometa.

Najmanji je problem dugovanje prema Poreznoj upravi ili dugovanja prema dobavljačima!

Problem je u sistemu koji su napravili dugogodišnji rukometni sportski radnici i koji ima korjene tako jake i moćne da je nemoguce krenuti dalje (za revolucionarne poteze). Svaki pokušaj promjene od strane Sekretarijata bio bi ravan suicidu.

Najiskrenije, za vrijeme koje bih dobio kao v.d. generalnog sekretara (jer statut nalaže da se prvo mora imenovati v.d. sekretar), stvorio bih toliko oponenata na moj rad da bi moj mandat od 4 godine bio nemoguć te tako ne bi došlo do kontinuiteta rada.

Stoga, želim da se zahvalim na podršci koju ste mi pružili, ali nažalost preuzimanje Sekretarijata pod ovim okolnostima nije moguće sa moje strane.

S poštovanjem.

Magoda Kenan"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi