Mahir Burić: Neće biti jednostavno u Maglaju
Foto: RK Bosna Visoko

RK Bosna Visoko na teškom ispitu

Mahir Burić: Neće biti jednostavno u Maglaju

M. Šljivak

Jesenji šampion Premijer lige BiH RK Bosna Visoko u prvom kolu nastavka sezone pred sobom ima veoma težak zadatak, jer gostuje ekipi Maglaja. 

Visočani nisu imali dobru uvertiru pred gostovanje Maglaju, jer su u Mostaru poraženi od Zrinjskog sa 22:31. To je bio revanš četvrtfinala Kupa BiH, ali je Bosna u prvom meču napravila zalihu od 13 golova (pobjeda 31:18), pa je prošla u polufinale.

"U revanš meču protiv Zrinjskog nismo bili na očekivanom nivou, međutim ni u jednom trenutku plasman u polufinale Kupa BiH nije došao u pitanje. Jesmo izgubili devet razlike, ali to je najveća razlika, koju je Zrinjski imao u tom meču, tako da nije bilo razloga za brigu. Naravno, jesmo razočarani zbog poraza od devet razlike, ali sada je to iza nas. Najbitnije je da smo ostvarili cilj plasmana u polufinale Kupa BiH", kaže sjajni rukometaš Bosne Mahir Burić.

Uoči meča u Maglaju, Burić je ulogu favorita predo domaćinu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče duela u Maglaju, za nas, ali i za mnoge ekipe, to je jedno od najtežih gostovanja u sezoni. Sigurno da nas čeka paklena atmosfera, da će protivnik biti motivisan i bez obzira na to što smo na prvom mjestu, domaćin ipak ima ulogu blagog favorita. Na pauzi su doveli Selvedina Omahića, tu je i novi trener, sigurno željan dokazivanja na zvaničnom debiju, tako da nam neće biti jednostavno. Mi ćemo od prve minute ući maksimalno ozbiljno, dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje i sigurno se nećemo unaprijed predati. Najbitnije je da budemo u punom sastavu i vjerujem da imamo snage i kvaliteta da odigramo kvalitetan meč", poručio je Burić.

Meč između RK Maglaj - RK Bosna igra se sutra (subota) u 19 sati u maglajskoj dvorani

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi