Damir Džeba: Pobjedom isprati gorak okus iz prve utakmice

Pivot HMRK Zrinjski za SportSport.ba

Damir Džeba: Pobjedom isprati gorak okus iz prve utakmice

Rukometaši HMRK Zrinjski sutra će u svojoj dvorani dočekati visočku Bosnu u uzvratnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, Plemići su u prvoj utakmici u Visokom deklasirani od strane domaćina s visokih 31:18 pa je Bosna praktički već obezbijedila prolaz na Final Four.

U susret uzvratnoj utakmici u kojoj će Zrinjski pokušati malo popraviti dojam iz prvog susreta Damir Džeba, korpulentni pivot Mostaraca za SportSport.ba najavio je sutrašnji meč.

"Bosna iz visokog je sigurno jedna od najozbiljinijih i najboljih ekipa u ligi ove godine što zorno pokazuje i tablica" - rekao je Džeba i nastavio: - "Sad su se i pojačali s reprezentativnim pivotom Toromanovićem i sigurno su odlična ekipa ali rezultat iz prve utakmice po meni ipak  nije mjerilo i Bosna sigurno nije bolja od Zrinjskog tih velikih 13 razlike. Loš ulazak u utakmicu i  naša nonšalancija nam su se odbile od glavu i sutra imamo želju da pokažemo da smo puno ozbiljnija ekipa nego je to izgledalo u prvom susretu. Iako nam fale golmani Paradžik i Grbavac, te naš jedini desni bek Dragan Pavlović koji nam jako nedostaje i u odbrambenim i napadačkim akcijama, mi ćemo sutra i bez njih prije svega promjeniti pristup utakmici i probati pobijediti Bosnu. Pobjedom ćemo isprati gorak okus prve utakmice i pokazati da smo spremni za početak prvenstva kada nam odmah u prvom kolu dolazi ozbiljna i jaka ekipa Vogošće" - rekao je Damir Džeba uoči uzvratne utakmice 1/4 finala Kupa. 

Utakmica HMRK Zrinjski - RK Bosna igra se sutra od 18h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi