Makedonija počela sigurnom pobjedom, Angola šokirala Katar

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj

Makedonija počela sigurnom pobjedom, Angola šokirala Katar

Drugi dan Svjetskog prvenstva u rukometu donio je duel Makedonije i Japana u okviru grupe B, a Makedonci su opravdali ulogu favorita i slavili pobjedu rezultatom 38:29.

Dobro se držao Japan na samom otvaranju meča, ali su Makedonci lagano ubrzavali tempo i ubrzo stigli do +5 (10:5).

Imali su Makedonci u prvom dijelu i +6, a na odmor se otišlo rezultatom 18:13.

Japan je dosta dobru ušao u drugo poluvrijeme, ali ipak nije mogao namučiti objektivno kvalitetniju ekipu.

Makedonci su u finišu susreta riješili sve dileme oko pobjednika, ako ih je i bilo, serijom 6-1, a u jednom momentu su imali i +10.

Reprezentaciju Makedonije je do pobjede vodio Kiril Lazarov sa osam golova, dok su po sedam postigli Manaskov i Stoilov.

Kod Japana se istakao Watanabe sa pet golova.

U istom terminu odigran je i meč grupe D u kojem su snage odmjerile selekcije Angole i Katara.

Angola je bila bolja u prvom poluvremenu, a Katar u drugom kada je uspio i stići zaostatak i preuzeti prednost. Ipak, u samom finišu susreta Angola od zaostatka od jednog gola (22:23) stiže do poravnanja, a zatim i pobjede rezultatom 24:23. Reprezentacija Angole je na ovaj način šokirala favorizovani Katar na startu Svjetskog prvenstva.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Hebo sa sedam golova, dok se u selekciji Katara istakao Berrached sa šest.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj:

Grupa B:

Makedonija - Japan 38:29 (18:13)

Makedonija: Curlevski, Georgievski, Krstevski, Lazarov F., Lazarov K., Kuzmanosvki, Manaskov, Markovski, Mitrevski, Pesevski, Popovski, Ristovski, Serafimov, Stoilov, Taleski, Tanakoski.

Japan: Agarie, Anri Doi, Kadoyama, Kai, Kasahara, Kubo, Miyazaki, Motoki, Narita, Okamoto, Shida, Tamakawa, Tokuda, Watanabe, Yoshino, Yuki Baig.

Grupa D:

Angola - Kazar 24:23 (12:8)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Angola: Almeida, Chicola, Ferreira, Gouveia, Hebo, Lopes, Maneco, Muachissengue, Nascimento, Pascoal, Pedro, Pestana, Quitongo, Sibo, Tati, Teca.

Katar: Aissa, Ayed, Benali, Berrached, Capote, Carol Marzo, Chaieb, Heiba, Mallash, Roine, Sinen, Suljaković, Šarić, Yusuff, Zakkar, Zouaoui.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi