Makedonija prvi put nakon 13 godina u rukometnom gradu

Bitolj domaćin reprezentaciji

Makedonija prvi put nakon 13 godina u rukometnom gradu

Rukometna reprezentacija Makedonije će sutra (četvrtak) odigrati meč sa Turskom kojim će otvoriti kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ovaj meč je zanimljiv po tome što će Makedonci, prvi put nakon 13 godina, odigrati jednu domaću utakmicu u Bitolju, koji je poznat kao pravi rukometni grad.

Utakmica će se igrati u kultnoj sali "Mladost", a već je izvjesno da će tribine biti krcate jer se danima za ovaj susret traži karta više.

Makedonci će ove sedmice odigrati i meč sa Grčkom, pa se može reći da je ekipa Raula Gonzalesa favorit u oba duela i da bi bilo čudo da kvalifikacije ne otvore sa dvije pobjede.

Meč Makedonije i Turske igra se sutra s početkom u 20:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi