Makedonija pred vratima Svjetskog prvenstva
Foto: sport1.mk

Deklasirali Rumune

Makedonija pred vratima Svjetskog prvenstva

M. Šljivak

Rukometna reprezentacija Makedonije pobijedila je Rumuniju rezultatom 32:24 u prvom susretu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Samo u uvodnim minutama Rumuni su imali prednost (0:2), ali zatim slijedi serija od osam golova Makedonaca koji odlaze na šest golova prednosti (8:2).

Do kraja prvog poluvremena domaća reprezentacija je konstantno vodila i na odmor se otišlo sa plus četiri, 12:8.

Nastavak meča je donio potpunu dominaciju Makedonaca. Sredinom igre u drugom poluvremenu domaća reprezentacija odlazi i na 10 golova prednosti (24:14), ali na kraju su slavili pobjedu od osam golova.

To će im vjerovatno biti dovoljno za revanš koji se za tri dana igra u Rumuniji i Makedonce ćemo gledati na Svjetskom prvenstvu.

Večeras je briljirao Kiril Lazarov sa osam golova, dok je šest postigao Manaskov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi