Pirova pobjeda Rumuna, Makedonija ide na Svjetsko prvenstvo

Prva utakmica je bila presudna

Pirova pobjeda Rumuna, Makedonija ide na Svjetsko prvenstvo

Rumunija je danas na svom terenu ugostila reprezentaciju Makedonije u revanšu baraža za SP, ali nije uspjela nadoknaditi veliki zaostatak iz prvog meča (32:24).

Reprezentacije Rumunije je tako slavila sa 26:25, ali zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi na svom terenu Makedonija se kroz baraž uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se početkom sljedeće godine igra u Njemačkoj i Danskoj.

Od samog početka se mogao gledati zanimljiv i neizvjesan duel ove dvije selekcije, ali se sticao dojam da Makedonci drže sve konce u svojim rukama bez obzira na rezultat.

Rumunija je na poluvremenu imala jedan gol razlike (12:11), ali nije uspjela napraviti osjetniju prednost u nastavku, pa je na kraju slavila pirovu pobjedu.

Domaći selekciju je predvodio sjajni Grigoras sa osam postignutih golova, dok su se kod Makedonije istakli Lazarov i Manaskov koji su postigli po pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi