Mandarić: Kasniji početak lige nas neće poremetiti

Kapetan HMRK Zrinjski o skorom početku rukometne sezone

Mandarić: Kasniji početak lige nas neće poremetiti

Rukometaši HMRK Zrinjski s nikad manje pompe u zadnjih nekoliko godina nisu ulazili u novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Proračun kluba u odnosu na minule sezone je smanjen, a pitanje je kako će novi trenerski dvojac Dario Pušić i Goran Lovrić nadomjestiti silne odlaske, posebno prvih strijelaca Vedrana Delića i Filipa Vistoropa.

No, kadar koji je tu vrijedno radi, pripreme su trajale duže od 2 mjeseca i momci su željni utakmica i dokazivanja. Prvo kolo Mostarcima donosi teško gostovanje u Vogošći, a neuništivi kapetan Zrinjskog Bernard Mandarić kaže da se u Vogošću ne ide s bijelom zastavom.

"Evo napokon 10.10 počinje rukometna Premijer liga BiH. Znači, od osnivanja nikad kasnije s obzirom da je uvijek počinjala prvi vikend u septembru. Znala se nekada odgoditi za tjedan dana, ali ovo je stvarno bilo predugo čekanje".

"Sreća pa smo početak priprema odgodili za 06.08 iako s obzirom i na taj datum traju već jako dugo,  puna dva mjeseca mukotrpno radimo i jedva čekamo početak" - govori Mandarić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Slijedi zadnjih sedam dana uigravanja pred teško gostovanje u Vogošći. Odigrali smo desetak pripremnih utakmica gdje su svi momci dobili dosta minutaže i gdje su treneri mogli vidjeti tko kako i što može, a mislim da možemo biti zadovoljni sa pokazanim. Još malo kad se u našoj igri smanje tehničke greške to će bit još dostai bolje".

"10.10.nas čeka jedno jako teško gostovanje protiv ekipe Vogošće koja svake godine ulaže dosta u svoj tim  i konstantno pojačava svoju ekipu, ali naravno da tamo ne idemo s razmišljanjem da ćemo biti poraženi nego idemo zasukati rukave i  odigrati jednu jaku mušku utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu" - rekao je za SportSport.ba kapetan mostarskih rukometaša Bernard Mandarić uoči dugo očekivanog starta Premijer lige za rukometaše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi