Veliki udarac za Hrvatsku uoči Svjetskog prvenstva

Ogromni problemi sa povredama

Veliki udarac za Hrvatsku uoči Svjetskog prvenstva

Esmer Oštraković

Hrvatska reprezentacija biti će veoma oslabljena na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se igra u januaru 2023. godine.

Naime, član njemačkog Melsungena David Mandić, morati će biti podvrgnut operativnom zahvatu prepona, te će zbog toga biti van terena.

On tako sasvim sigurno propušta Svjetsko prvenstvo, a to će biti veliki hendikep za reprezentaciju Hrvatske koja uvijek ima velike ambicije.

Mandić je u Melsungen stigao pred početak ove sezone i to nakon što je četiri godine proveo u PPD Zagreb.

Selektor Horvat tako je zadobio veliku glavobolju zbog cijele situacije sa Mandićem, ali to nisu sve loše vijesti za njega.

Naime, osim Mandića na Svjetsko prvenstvo neće putovati niti Marko Mamić, kao ni Halil Jaganjac, što je dodatni udarac za Horvata.

Pod znakom pitanja je i nastup Ivana Čupića, te je pravo pitanje kako će izgledati reprezentacija Hrvatske.

Luka Cindrić trenutno ne trenira sa Barcelonom zbog problema sa mišićem i nije poznato da li će se oporaviti do početka prvenstva.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju ostaje da vidimo šta će smisliti Horvat, te koga će pozvati kao zamjene za povrijeđene rukometaše.

Sigurno da će svaki rukometaš dati sve od sebe, ali pitanje je da li će se moći ugirati za tako kratko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi