Marić: U Borcu zbog veličine kluba i ambiciozne ekipe

Srednji bek Borca

Marić: U Borcu zbog veličine kluba i ambiciozne ekipe

D. Rakanović

Jedan od igrača koji je u ovom prelaznom periodu pojačao redove RK Borac je Armin Marić, koji je došao iz Goražda.

Mariću je ovo prva promjena sredine u karijeri i sigurno je da mu je potrebno vrijeme da se prilagodi na nove uslove.

"Svaka promjena je teška za igrače, ali meni je to znatno olakšano zahvaljujući dobrim prihvatanjem od strane saigrača i drugarskim odnosom. Moje mišljenje je da sam se za kratak period dosta dobro uklopio u ekipu", rekao je Marić za službeni sajt kluba

Na odluku da pređe u Borac, kako kaže, najviše je uticala veličina kluba, ali i mlada i ambiciozna ekipa, na čelu sa trenerom, Bojanom Unčaninom, uz kojeg može mnogo napredovati.

"Za sada sam prezadovoljan i kada je u pitanju rad sa novim trenerom i uslovima u klubu. Opravdana su moja očekivanja da se radi o profesionalnoj ekipi. Naravno da postoji određeni pritisak, ali se trudim da mi to bude dodatni motiv za bolje treniranje i bolje igre u dresu Borca", rekao je 25-godišnji bek.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako podjednako može pokrivati poziciju i lijevog i srednjeg beka, ističe da mu više odgovara pozicija organizatora igre.

"Srednji bek je pozicija koju sam mnogo više igrao u svom matičnom klubu. Dobro se snalazim i na poziciji lijevog beka. Ipak, ono što trener bude tražio od mene, trudiću se da odradim na što bolji način", poručio je Marić i izrazio očekivanja da će svojim dobrim partijama ove sezone doprinijeti odbrani titule šampiona BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi