Mijatović: Naporan rad se mora isplatiti

Mladi lijevi bek Borca

Mijatović: Naporan rad se mora isplatiti

Mladi lijevi bek Borca m:tel, Srđan Mijatović, veći dio priprema pred početak nove sezone propustio je zbog nastupa za reprezentaciju Srbije (U19) na Svjetskom prvenstvu u Gruziji.

Nakon povratka sa ovog šampionata, nastupio je za Borac u pripremnoj utakmici protiv Crvene zvezde i bio najbolji akter meča.

"Utakmica protiv Zvezde bila je prava muška utakmica. Igrali smo čvrstu odbranu, koja nam je na kraju i donijela rezultat. Zadovoljan sam, ali naravno da uvijek može bolje i da ima još mnogo mjesta za napredovanje. Pa sigurno da ću dati sve od sebe, da ostvarimo što bolji rezultat. Nadam se da će ova povreda brzo da prođe i da ću nastaviti sa svojim dobrim partijama ove sezone", kazao je mladi Mijatović, prenosi klupska stranica. 

Kao i pred početak svake sezone, „crveno-plavi“ imaju najviše ciljeve, odbranu titule i napad na trofej za najbolju ekipu u Kupu BiH. U odnosu na prethodnu godinu, Borac m:tel će nastupiti u dosta izmijenjenom sastavu, ali i sa novim trenerom, Bojanom Unčaninom.

"Ekipa je skoro u potpunosti nova, ali iz utakmice u utakmicu se vidi da sve dolazi na svoje. Naporno radimo i treniramo, što će se isplatiti, siguran sam. Sigurno je da je potrebno još vremena da osjetimo igru i da se uigramo, ali isto tako sam siguran da imamo kvalitet. Zadovoljan sam u potpunosti, imamo kvalitetne treninge i trenera i siguran sam da ćemo ostvariti ciljeve ka kojim težimo", poručio je Mijatović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Format takmičenja u novoj sezoni je promijenjen, neće se igrati Liga za prvaka, što znači da je svaka utakmica izuzetno važna. Toga je svjestan i Mijatović.

"Svaki bod na kraju sezone može da odluči. Počinjemo protiv Maglaja i odmah na početku moramo krenuti jako. Svi uvijek imaju želju da pobijede Borac, pogotovo jer nosimo titulu prvaka BiH, ali mi moramo da gledamo nas i bez respekta da igramo svaku utakmicu. Ove godine skoro sve ekipe Premijer lige BiH su se pojačale. Svi su iskoristili prijelazni rok i maksimalno pokušali da se spreme za početak sezone. Siguran sam da ove godine neće biti lake utakmice i da mnoge ekipe žele da nam pomrse planove. Ulaskom Istočnog Sarajeva i Bosne liga je još više pojačana. Iz godine u godinu liga sve više jača."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti