Marijanović prozvao RK Iskra: Ispisnicu su mi dali na ulici, a nisam dobio ni zarađeni novac!

Sada već bivši član kluba iz Bugojna govorio za SportSport.ba

Marijanović prozvao RK Iskra: Ispisnicu su mi dali na ulici, a nisam dobio ni zarađeni novac!

S. Mlaćo

Pravi medijski rat ovih dana na rukometnoj sceni Premijer lige BiH. RK Iskra Bugojno i Tarik Alibegović preko medija odlučili su da 'zakuhaju' situaciju pred novu sezonu elitnog ranga.

Naime, Alibegović je u Iskru stigao ovog ljeta iz Sloge, no nije se dugo zadržao i Bugojanci su odlučili da raskinu saradnju. Odlučio ih je prozvati.

"Potpisao sam ugovor sa Iskrom i dobio dogovorenu sumu na ruke i sve je bilo manje-više uredu. Nakon što sam sa saigračima odradio visinske pripreme, koljeno mi je nateklo poslije prve pripremne utakmice protiv Sloge iz Doboja. Nije to bila previše ozbiljna povreda, no ja sam želio za svaki slučaj napraviti snimanje magnetnom rezonancom, kako bih otklonio sve sumnje. Tada su nastali problemi, odgađanje, zavlačenje i naposlijetku optužbe da sam došao povrijeđen u klub, što su navodno saznali iz nekih ranijih klubova. Moram istaći da te stvari nemaju veze sa logikom", kazao je Alibegović i dodao.

"Znate kakav je bh. sport i koliko je, nažalost česta situacija da se igračima duguje novac. Ja zaista nemam takav problem sa Iskrom, ali nikad nisam doživio da se sa igračem raskine ugovor zbog nekih nepotvrđenih priča. Pregled magnetnom rezonancom ću obaviti o svom trošku kako bih otklonio sve sumnje o svom zdravlju i kako bih zaista saznao stanje svog koljena, a moj advokat je o svemu upoznat i svakako da ćemo pripremiti tužbu zbog ovakvog postupka".

Brzo je stigao odgovor iz MRK Iskra.

"Navodi da je dobio par maraka se odnose na nekoliko hiljada koje mu poslužiše za ugodan odmor, a koje mu dade upravo čovjek kojeg optužuje za nekorektnost.

Naš klub ima itekako dobre poznavaoce rukometa, kojima se ne može podvaljivati, pa se odlučio na vrijeme riješiti "zvijezde", tako da sada imamo puno bolji odnos na treninzima i utakmicama.

Ovim putem poručujemo svim našim igračima da će imati punu zdravstvenu/socijalnu i materijalnu zaštitu, ako se povreda desi na terenu u dresu MRK Iskra.

Svi oni koji misle da su došli u klub kako bi nas naučili "redu", gdje igrači partijaju, glume zvijezde, slabo treniraju, nisu dobro došli.

Mi u klubu ne želimo gledati mrzovoljna lica prije treninga i utakmica naših igrača", naveli su između ostalog iz Iskre.

Situaciju u bugojanskom premijerligašu ispričao je i sada već bivši član ovog kluba Nikola Marijanović koji je ovog ljeta napustio klub i prešao u RK Jajce.

Javio se u redakciju SportSport.ba kada je pročitao medijski sukob Alibegovića i RK Iskra.

"Dijete sam RK Iskra. Od 15-te godine sam igrao tu, sa 18 zaigrao za seniore, a na ulici su mi dali ispisnicu. Poslije su na Upravnom odboru kazali da smo ja i saigrač Šupić koji je na isti način dobio ispisnicu ustvari sami tražili ispisnice što nije istina. Predsjednik Mašić me pitao zbog čega sam to uradio, a to su uradili Asim Šahman i Arman Agić. Dali su ispisnice i rekli da će to biti isplaćeno sve što je klub ostao dužan, a to se nije desilo. Neozbiljno je to za klub koji se predstavlja kao ozbiljan", priča razočarani Marijanović za SportSport.ba.

Kaže da je imao usmeni dogovor da će sve biti isplaćeno.

"Imao sam usmeni dogovor sa Asimom Šahmanom koji je sve u klubu, jer Upravni odbor je formalnost. Kasnije mi je rekao da ne mislim da ću dobiti cijelu platu, a ja sam rekao ako igrači sa strane to dobiju, onda trebam i ja. Trebao sam dobiti i određene premije za pobjede, no ni to se nije desilo. Išao sam par puta u klub, tražio zarađeni novac, ali rekli su mi da klubu novca nema, te da Asim Šahman daje svoje pare".

Iz Iskre su u saopćenju kao odgovor Alibegoviću kazali da svi nijhovi igrači imaju punu zdrastveno/socijalnu i materijalnu zaštitu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I to je zasmetalo Marijanoviću.

"Prošle godine jedan saigrač je imao primanja po treningu, no kada su povrijedio, odbili su mu od plaće na kraju mjeseca. Koliko znam, nikada mu više ništa nije plaćeno".

Top Komentari

Lalaland
Tarik žao mi je al otišao si u Bugojno i Vakuf medju najveće seljacine, krivi izbor prije sveg poznavajući sve te ljude tamo. Oporavi se i pali dalje , Nikola sretno i do boljeg sutra !
1 1
soccer54
Otišo si Nikola, ostala je tuga, volje će te vječno Vandali sa juga!!!!! Svi u napad svi u borbene redove!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije