Veliki problem za Kauboje: Najveći problem svih nije zaobišao dvojicu najboljih!

Nevolja pred Evropsko prvenstvo

Veliki problem za Kauboje: Najveći problem svih nije zaobišao dvojicu najboljih!

Admin Čaušević

Manje-više svi učesnici Evropskog prvenstva imaju identičan problem,  to je koronavirus. 

Najveći problem za sve reprezentacije nije zaobišao ni tabor Hrvatske, a današnji testovi su pokazali da su pozitivni Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

Duvnjak i Cindrić slove za najbolje igrače popularnih Kauboja i njihovo neigranje na turniru bi prestavljalo nenadoknadiv hendikep.

"Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Evropskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na takmičenje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivni. Oni su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

Oni se zasada osjećaju dobro i imaju blaže simptome. Naravno, prema propisanom protokolu stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba negativni su i nastavljaju s redovnim treninzima. Za svaki slučaj, sutra ujutro, dakle 5. januara, svi će ponovno imati PCR testiranje", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Do kontinentalnog turnira ostalo je desetak dana tako da ipak postoji mogućnost da Hrvoje Horvat ipak ima na raspolaganju Duvnjaka i Cindrića.

Podsjećanja radi, Hrvatska se na nalazi u grupi sa Francuskom, Srbijom i Ukrajinom. Svoje mečeve će igrati u mađarskom Szegedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi