Međić: Prednost zna biti varljiva
Foto: RK Vogošća Poljine Hills

Press konferencija uoči revanš susreta Kupa BiH

Međić: Prednost zna biti varljiva

Uoči revanš meča Kupa BiH između ekipa RK Vogošća Poljine Hills i RK Borac m:tel, u prostorijama Hotela Bristol održana je press konferencija RK Vogošća Poljine Hills. Ekipa iz Vogošće u sutrašnjem revanšu brani sedam golova prednosti iz prvog meča, koji su riješili u svoju korist, rezultatom 28:21.

"Hvala vam što ste došli. Što se tiče kluba, cijelu sezonu smo angažovani da napravimo što bolje rezultate. Branimo trofej kupa i želimo osvojiti prvenstvo. Kada je u pitanju sutrašnji meč, ne idemo da branimo sedam golova razlike, već da odigramo što bolje. Momci su spremni i jedva čekaju utakmicu. Očekujemo punu dvoranu i nadamo se prolazu", rekao je direktor kluba Mirza Dervišević.

Srednji bek Tarik Međić istakao je da Ekipa u Banja Luku putuje, kao da se igra samo jedan meč.

"Najvažnije za nas je da zaboravimo prvi meč, jer prednost zna biti varljiva. Nebrojeno puta se desilo da većina igrača iz ekipe koja je ostvarila prednost uđe lagano u meč, a protivnik to iskoristi i uđe motivisian, pa se razlika brzo topi i onda je ekipa u problemu. Idemo u Banja Luku s mislima da je to samo jedna utakmica. Borac je dobra, mlada i ambiciozna ekipa, odlično vođena trenerom Ratkom Đurkovićem, a Banja Luka je rukometni grad, te ćemo imati sve uslove za jednu dobru rukometnu predstavu", rekao je Međić, te još dodao kako je za ekipu breme to što brani trofej, ali da se ova ekipa zna nositi sa pritiskom.

"Ne smijemo se opustiti, jer sedam razlike nije nedostižan rezultat. Velike ekipe su gubile i nakon veće prednosti. Dobro poznajemo Borac, a stanje na tabeli govori da će biti dobar meč", istakao je Anes Bečić, desno krilo Vogošćana.

Golman Mirza Haseljić istakao je da je tim spreman za sutrašnje gostovanje.

"Pripremamo se najbolje što možemo. Što se tiče rezultata, to može biti jako varljivo. Borac uvijek ide na pobjedu, tako da moramo biti maksimalno skoncentrisani", rekao je za kraj Haseljić.

Revanš susret Kupa BiH između ove dvije ekipe igra se u srijedu u 20:00 sati.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi