Kontra kao iz snova, krenula je sama prema golu, a onda potez koji je dvoranu ostavio u čudu

Rukometašice Metza izvele veoma zanimljivu akciju u utakmici Lige prvaka

Kontra kao iz snova, krenula je sama prema golu, a onda potez koji je dvoranu ostavio u čudu

H. Zilić

U 13. kolu grupe B Lige prvaka za rukometašice Metz je u zanimljivoj utakmici savladao Rapid Bukurešt sa 36:34 i tako su kolo prije kraja grupne faze osigurale prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtinu finala.

U veoma efikasnoj utakmici izdvojio se trenutak iz 13. minute prvog poluvremena.

Golmanica domaće ekipe Depuiset je bacila sjajnu kontru za krilnu igračicu Chole Valentini koja je zatim izvela nesvakidašnji potez.

Valentini je bila sama u kontri pred golom Rapida, uskočila i kada su svi očekivali šut, vratila je loptu na crtu.

Na crti je loptu uhvatila saigračica Sarah Bouktit koja igra na poziciji pivota i postigla pogodak.

Ovaj potez rukometašice Metza brzo se proširio društvenim mrežama.

Oglasi

Dok neki hvale potez Valentini neki su i mišljenja da se njenom treneru i nije baš dopala ova egzibicija u utakmici Lige prvaka.

Valentini je duel završila sa sedam golova, a Bouktit sa šest golova i bile su među najboljim pojedincima utakmice.

Metz je do trijumfa predvodila Jorgensen sa osam golova, dok je Janjušević bila najefikasnija kod gošći iz Bukurešta sa šest postignutih golova.

Iz grupe B Metz ide direktno u četvrtinu finala, a Esbjerg i Gyor će nam dati odgovor koja će druga ekipa direktno među osam. U osminu finala iz ove grupe sigurno idu Rpaid Bukurešt, Budućnost i Strohmar.

Što se tiče grupe A, Kristiansand i CSM Bukurešt osigurali su direktan plasman u četvrtinu finala. U osminu finala idu sigurno Odense i Ferencvaros, dok se još tri tima bore za dvije preostale pozicije u osmini finala, a to su Brest, Bietigheim i Krim Ljubljana.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jeste li normalni LEVATI? Jedva je uhvatila loptu, pri tome NOSENA INECIJOM, najbolju mogucu stvar napravila. Saigracicu dovela u 100% sansu..ne znam sta je CUDNO..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi