Mikić: Kvalitetniji smo od Vogošće

Trener Borca pred zaostali meč 4. kola

Mikić: Kvalitetniji smo od Vogošće

Borac i Vogošća sutra će u dvorani Borik odigrati zaostalu utakmicu 4. kola Premijer lige BiH.

I dok Vogošća igra s velikim oscilacijama tokom sezone, Borac je trenutno u gornjem dijelu tabele i eventualnim trijumfom u sutrašnjoj utakmici želi da dođe na diobu prvog mjesta.

Pozitivnom ishodu se nada i trener crveno-plavih Mirko Mikić, ali naglašava da svi u klubu Vogošću moraju shvatiti maksimalno ozbiljno.

"Moramo se postaviti kao da je prvo kolo. Za obje ekipe je ovo teška utakmica. Vogošća ove sezone igra i te evropske utakmice i normalno je da bude oscilacija, ali o njihovom kvalitetu ne treba trošiti riječi, pogotovo jer imaju odlične igrače i veliku rotaciju. Osim toga, imat će sigurno i motiva, pogotovo trener Unčanin koji je u Borcu smijenjen, pa i nekolicina igrača koja su igrala kod nas", rekao je Mikić, dodavši:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Ipak, smatram da smo mi u ovom trenutku kvalitetniji, a uz sve to naša je prednost i domaći teren. Nadamo se pobjedi", poručio je trener Borca.

Optimističan je i rukometaš Slađan Subotić, koji je na konferenciji za medije istakao kako bi se njegov tim eventualnim trijumfom iskupio za poraz u prošlom kolu protiv Konjuha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije