Milenko Savčić - Ćito na klupi ŽRK Goražde

Poznato ime u svijetu rukometa

Milenko Savčić - Ćito na klupi ŽRK Goražde

S. Mlaćo

Rukometašice Goražda u novoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine predvodiće poznato ime u svijetu rukometa, nekadašnji uspješni igrač, član legendarne ekipe „ Dječaka sa Drine“ Milanko Savčić – Ćito.

U igračkoj karijeri Savčić je stigao i do omladinske reprezentacije Jugoslavije, a na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj okitio se bronzanom medaljom.

Kao trener radio je i u Zenici, Trebinju, Kataru, te Goraždu.

"Sretan sam što se Uprava ŽRK „ Goražde“ odlučila da mi ukaže povjerenje. Ženski rukomet u Goraždu ima i dugu tradiciju i dosta navijača. Jeste, svakako je ovo novi izazov. Mislim da ženski rukomet i klub ovdje mogu i više i bolje. Moji su ciljevi stvaranje snažne ekipe koja će biti stabilan premijerligaš a potom i ekipe koja će pretendovati na najviši plasman i izlazak na evropsku scenu. Talenata ima, interesovanja takođe. Uz podršku uprave, grada, Kantona i naravno – navijača, vjerujem da možemo mnogo postići", kaže Savčić za lokalne medije.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Rukometašice Goražda sa pripremama će startati danas, tačnije prozivom u 19:30 sati

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi