Labudice ostvarile sigurnu pobjedu protiv Goražda

Tuzlanke zakoračile jednom nogom u polufinale Kupa BiH

Labudice ostvarile sigurnu pobjedu protiv Goražda

E. Dindić, foto: E. Dindić

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Mejdanu su se sastale domaće rukometašice Jedinstva i ekipa Goražda. Na kraju i više nego ubjedljivo slavile su domaće rukometašice rezultatom 34:16 (16:8). 

Već u prvom poluvremenu domaće rukometašice dale su sve od sebe, pa su nakon prvog poluvremena imale prednost od osam golova. Rezultat u Mejdanu nakon prvih 30. minuta glasio je 16:8.

U nastavku izabranice Elmira Grabčanovića ubacile su u brzinu više i na kraju slavile ubjedljivu pobjedu od 34:16. Uzvrat se igra za sedam dana, a Tuzlanke idu u Goražde sa +18 na svom kontu i gotovo su sigurno učesnice polufinale Kupa BiH.

Najefikasnije u domaćem sastavu su bile Neira Midžić sa 9 golova, Matea Šumelj je dodala 6, dok je Sumejja Mujkić postigla 5 golova. Sara Nikolovska je susret završila sa 4 gola.

Vrijedi istaći i sjajnu golmanicu Aidu Demirović koja je u ovom susretu zabilježila 15 odbrana.

Kod gošći iz Goražda bolje od ostalih bile su Ismihana Perla sa 6 golova i Jašarević Alma koja je postigla 5 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi