Mirza Kapić novo pojačanje RK Vogošća

Dolazi iz visočke Bosne

Mirza Kapić novo pojačanje RK Vogošća

Rukometni klub Vogošća predstavio je još jedno pojačanje.

Vogošćani prethodnih sedmica ozbiljno pripremaju za novu sezonu Premijer lige i izazove na evropskoj sceni, a kako bi što jači dočekali ono što ih očekuje, angažovali su još jedno novo ime.

Naime, dres Vogošće u narednoj sezoni će nositi i Mirza Kapić koji iza sebe ima bogato iskustvo koje je stekao nastupajući u Kataru za El Qiad, kao i visočku Bosna koja je bila ujedno njegova i posljednja stanica prije dolaska u Vogošću.

„Prepoznao sam Vogošću kao klub uz kojeg mogu još više napredovati, te mislim da možemo ostvariti zacrtane ciljeve. Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu", poručio je Kapić.

Zadovoljstvo zbog dovođenja Kapića nisu skrivali ni u Vogošći.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Radi se o odličnom pojačanju kluba. Kapić je igrač koji iza sebe ima dosta iskustva, a uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata. Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH“.

Kapić je po vokaciji desno krilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi