RK Sloboda predstavio još jedno sjajno pojačanje

Mišetić potpisao ugovor sa Tuzlacima

RK Sloboda predstavio još jedno sjajno pojačanje

E. Oštraković

Nakon što su do sada doveli nekoliko pojačanja, čelnici Slobode nastavljaju da svojim navijačima izmamljuju osmijeh na lice.

Tako je danas Sloboda angažovala novo pojačanje, a radi se o Mirku Mišetiću koji igra na poziciji lijevog krila.

Mišetić u Slobodu dolazi iz Zrinjskg, te se očekuje da u narednoj polusezoni bude pojačanje na poziciji na kojoj nastupa.

On je rođen 12. juna 2000. godine, a matični klub mu je Izviđač iz Ljubuškog. Prethodnu sezonu proveo je u ekipi Zrinjskog iz Mostara.

U svojoj rukometnoj karijeri osvojio je dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine, ali osvojio je i Kup Bosne i Hercegovine.

"Izabrao sam Slobodu jer smatram da je ovo dobra sredina za napredovanje i korak naprijed u mojoj karijeri. Pored odličnih uslova tu je i puno dobrih igrača uz koje mogu naučiti nešto novo i postati bolji igrač”, izjavio je Mišetić.

Mišetić je peto pojačanje u ekipi Slobode u ovom prijelaznom roku, te se može reći da su Tuzlaci odradili dobar posao.

Prije njega u Tuzlu su stigli Darko Georgievski, Mario Pavlak, Enes Skopljak i Berzad Demirović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tuzlaci ne mogu biti zadovoljni jesenjim dijelom sezone kojeg su okončali na sedmoj poziciji sa 17 osvojenih bodova što je 12 manje od lidera Izviđača.

U 16. kolu, prvom kolu proljetnog dijela prvenstva Sloboda ide u goste Gračanici i to će biti komšijski derbi koji bi mogao ponuditi vrlo dobar rukomet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi