Sloboda predstavila Skopljaka, u narednim danima još nekoliko pojačanja

Aktivno u Tuzli

Sloboda predstavila Skopljaka, u narednim danima još nekoliko pojačanja

Esmer Oštraković

Rukometni klub Sloboda dogovorio je pojačanje za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a riječ je o lijevom krilu, Enesu Skopljaku.

Skopljak se u Slobodu vraća nakon godinu i po dana, te su navijači ovog kluba upoznati sa njegovim igračkim umijećem.

On u ekipu Slobode dolazi iz redova visočke Bosne gdje je nastupao protekle sezone. Prve rukometne korake napravio je upravo u RK Bosna Visoko.

Osim Slobode i Bosne Skopljak je u karijeri nosio dresive Čelika iz Zenice, te Vogošće.

"Vraćam se u Slobodu nakon tri godine, ovdje sam proveo dvije jako lijepe sezone. Ovu polusezonu sam proveo kod kuće u Visokom i nakon završetka, za mene lično, jako drage polusezone, odlučio sam da pređem u jedan od najozbiljnijih klubova u državi",rekao je Skopljak, te je dodao:

"Znam šta me ovdje čeka, znam većinu saigrača, poznajem klub, poznajem grad, nije mi bilo teško odlučiti se na ovaj korak. Moji ciljevi su uvijek visoki, malo je turbulentnija sezona iza Slobode, ali svjesni smo naših mogućnosti. Veoma sam sretan što sam dio ove ekipe”, izjavio je Enes Skopljak.

Sloboda je u ovoj zimskoj pauzi angažovala još jedno pojačanje na poziciji golmana. U pitanju je Berzad Demirović koji u Slobodu stiže iz RK Gradačac.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Osim njih dvojice špekuliše se i o povratku Pavlaka u ekipu Slobode, a osim ova tri rukometaša Sloboda će tražiti još pojačanja.

Navodno će doći još tri pojačanja i to na poziciji desnog beka, ali i na krilnim pozicijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi