Sloboda nakon drame savladala Slogu u Mejdanu
Fenomenalni golman Slobode u ključnim trenutcima bio je neriješiva enigma za goste iz Doboja

Odlična partija golmana domaćeg sastava Zdravke Čajića

Sloboda nakon drame savladala Slogu u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u Mejdanu svoj susret odigrali su Sloboda i Sloga iz Doboja. Na kraju pobjedu odnose domaći rukometaši rezultatom 30:29 (14:14). 

Odlično su domaći rukometaši krenuli u ovaj susret te poveli sa 12:4, da bi se onda desio neshvatljiv pad što obilato koriste gosti iz Doboja te nakon 30 minuta rezultat je glasio 14:14.

Nastavak susreta sličan kao prvo poluvrijeme, domaći rukometaši odigraju par dobih napada pa se onda desi neshvatljiv pad, te gosti iz Doboja povedu sa golom ili dva razlike. Međutim na kraju izabranici Pere Miloševića skupili su snage te ponovo napravili preokret te na kraju slavili pobjedu rezultatom 30:29.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Benjamin Čičkušić sa osam golova, Anes Bečić dodao je šest, dok su po pet golova postigli Haris Buljina i Luka Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vrijedi istaći također golmana domaćeg tima Zdravku Čajića koji je u ključnim momentima kada se rezultat lomio odbranio tri izuzetno teške lopte, te sigurno je najzaslužniji za ovu pobjedu rukometaša Slobode.

Bolji od ostalih u redovima Sloge bili su Danilo Ristić sa sedam golova,Dušan Miličević dodao je šest, dok je Radomir Stojanović postigao pet golova na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi