HMRK Zrinjski uvjerljiv protiv Goražda
Plemići su večeras ostvarili vrijednu pobjedu nad Goraždem u borbi za ostanak u PL

U drugom poluvremenu Mostarci slomili Goraždane

HMRK Zrinjski uvjerljiv protiv Goražda

Rukometaši HMRK Zrinjskog ostvarili su večeras vrijednu pobjedu protiv MRK Goražda u utakmici 12. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. Mostarci su slavili rezultatom 31:24.

Domaći rukometaši nisu toliko lako došli do ove pobjede kako rezultat sugerira. U prvom poluvremenu Zrinjski je imao dosta problema sa žilavim gostima koji su se nekoliko puta vraćali iz deficita i s veće razlike koju su domaći rukometaši teškom mukom stvarali. Na poluvrijeme se otišlo skoro na egalu rezultatom 13:12 za HMRK Zrinjski.

Ipak, nakon što je prošlo nekoliko minuta u drugom poluvremenu kvaliteta domaćih isplivala je na površinu pa se razlika u korist Zrinjskog počela penjati na sve višu marginu. Marijan Marić i Mladen Bošković s po 7 pogodaka predvodili su Zrinjski a dobru partiju pružio je i Džeba s 4 pogotka kao i Perić također s 4 gola. 

Harun Djana sa 7 golova i Armin Krakonja s 5 bili su najbolji kod Goražda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Doko, Perić 4, Bošković 7, Šaravanja 2, Kozina, Primorac, Vučina, Paradžik, Ivanović 1, Babić, Grbavac, Marić 7, Kožulj 1, Grgić 3, Džeba 4, Pavlović 2

MRK Goražde: Pleh, Bukva 3, Osmanković 3, Pušilo 3, Djana 7, Jamak, Hošo 3, Jelić, Ćamo, Delahmet, Bečić, Hubanić, Krakonja 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi