Mogu li Zmajevi po drugi put savladati Portugalce?

Već smo ih pobjeđivali

Mogu li Zmajevi po drugi put savladati Portugalce?

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u premijernom nastupu na Evropskom prvenstvu nije imala šanse protiv Norveške koja je bila prejaka - 32:26.

Poraz od favorizovanog domaćina naše momke ne treba obeshrabriti, čak naprotiv.

Norvežani će na ovom EURU ciljati na najviši plasman, dok izabranicima Bilala Šumana predstoje još dva duela, od kojih je prvi sa Portugalom.

Malo je poznato da smo se do sada u dva navrata sastajali sa današnjim rivalom, a bilo je to u pretkvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U grupi sa Portugalom, Latvijom i Estonijom završili smo na prvoj pozicji sa omjerom pet pobjeda i jednim porazom, kojeg smo pretrpjeli upravo od Portugalaca. 

U prvoj utakmici u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu 3. novembra 2013. godine bili smo bolji sa 31:29, dok smo poraženi u Lisabonu u utakmici bez rezultatskog značaja dva mjeseca kasnije - 27:26.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Treba imati u vidu da je Portugal od tada značajno napredovao, što su uostalom i potvrdili plasmanom na EURO i senzacionalnom pobjedom nad Francuskom 28:25.

Inače, u današnjem duelu kladionica Mozzart kao favorita vidi selekciju Portugala. Kompletnu ponudu za ovu utakmicu možete pogledati ovdje.

Top Komentari

pitar1946
Mogu moj *****
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije