Emotivan oproštaj MRK Sloga od prerano preminulog Demirovića: "Riječi su suvišne da opišu tugu..."

Volio je Slogu, Gornji Vakuf i svoju raju

Emotivan oproštaj MRK Sloga od prerano preminulog Demirovića: "Riječi su suvišne da opišu tugu..."

S. Mlaćo

U MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje oprostili su se od legende svog kluba Semira Seme Demirovića.

Demirović je preminuo jutros nakon određenih zdravstvenih problema, a vijest o njegovoj smrti šokirala je svu bh. sportsku javnost, posebnu rukometnu u čijim krugovima je bio dobro poznat te omiljen.

Ovaj vrijedni sportski radnik obavljao je ulogu sekretara u Slogi, bio zadužen i za saradnju sa navijačima, organizovao brojne akcije i gotovo uvijek dobijao pohvale.

“Riječi su suvišne da opišu tugu koja nas je snašla...

Jutros nas je napustio jedan od najvećih sportskih entuzijasta, humanitarni radnik, ljubitelj životinja, strastveni navijač, sin, brat, otac, suprug, prijatelj...

Tvoja dijela i sve što si uradio za naš Klub i grad živjet će zauvijek.

Oglasi

Neka ti je vječni rahmet i lahka ti zemlja bosanska!“, stoji u objavi MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Oglasili su se i iz MRK Iskra Bugojno, komšijskog rivala Sloge.

“Danas je tužan dan za rukomet u Bosni i Hercegovini. Prerano nas je napustio naš prijatelj, komšija i čovjek koji je živio za sport Semir Demirović.

Ovim putem kolektiv MRK Iskra upućuje iskreno saučešće Semirovoj porodici, rodbini i prijateljima“, napisali su iz redova bugojanskog premijerligaša.

Danas je tužan dan za rukomet u Bosni i Hercegovini. Prerano nas je napustio naš prijatelj, komšija i čovjek koji je...

Posted by MRK Iskra Bugojno on Friday, October 14, 2022
Oglasi

Reakcija je stigla i iz Rukometnog saveza BiH.

“Preminuo je Semir Demirović, dojučerašnji sekretar MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. Semir je bio čovjek koji je volio i živio rukomet i živio za svoju Slogu!

Porodici, prijateljima, članovima MRK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje izražavamo najiskrenije saučešće!“, stoji na zvaničnoj stranici Saveza.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I drugi brojni sportski kolektivi širom naše zemlje uputuli su posljednji pozdrav Demiroviću te tako pokazali poštovanje.

Napustio nas je Semir Demirović. Čovjek koji je spajao ljude rukometom, svakodnevno dokazujući da je ljubav prema klubu...

Posted by Rukometni Klub Maglaj on Friday, October 14, 2022

Top Komentari

FahroKonjHodzic
stamubi da umrije tako mlad samoubojstvo mlad insan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi