Iskra zasluženo odnijela bod iz Mejdana

Borbeni gosti iz Bugojna prikazali sjajnu partiju

Iskra zasluženo odnijela bod iz Mejdana

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 4.kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše svoju susret odigrali su Sloboda i Iskra. Odličan susret na kraju završen je rezultatom 30:30 (15:14).

Od samog početka vidjelo se da gosti iz Bugojna u Tuzlu nisu došli sa bijelom zastavom. Igrali su hrabro i odlično te u svakom trenutku znali su šta žele. Ipak izabranici Siniše Markote nakon prvog poluvremena imali su prednost od 15:14.

U nastavku Sloboda je zaigrala dosta angažovanije, te u par navrata imala je i prednost od dva do tri gola.

Međutim, večeras izabranici Siniše Markote imali su mnogo tehničkih pogrešaka, što su obilato koristili gosti iz Bugojna, te nisu dopustili domaćim rukometašima da prelome utakmicu u svoju korist.

U posljednjem minutu susreta imala je Sloboda prednost od 30:29, te napad kojim bi riješila sve dileme oko pobjednika.

Spetljali su se izabranici Siniše Markote u napadu, te tako ostavili dovoljno vremena gostima iz Bugojna za posljednji napad.

Prvo je sa krila šutirao jedan rukometaš Iskre, međutim to je sjajno obranio Zdravko Čajić, ali na sreću gostujućih rukometaša lopta se odbila do Ahmeda Zukića koji sa zvukom sirene pogađa za konačnih 30:30.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Alen Ovčina, Luka Barjaktarović i Anes Bečić sa po šest postignutih golova.

Bolji od ostalih u redovima tima iz Bugojna bili su Jovan Todorović sa sedam, odnosno Miloš Čekić sa šest postignutih golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi