Milkunić se vratio na parkete nakon teške povrede, bitan je kotač Slobode: "Imao sam milion pitanja"
FOTO: E. Dindić

Mladi rukometaš u sjajnom ritmu

Milkunić se vratio na parkete nakon teške povrede, bitan je kotač Slobode: "Imao sam milion pitanja" · Intervju

H. Zilić

Rukometaši tuzlanske Slobode vratili su se u pobjednički ritam nakon lošeg starta sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već su došli do četvrte pozicije i imaju sedam bodova manje od lidera Izviđača nakon 16 odigranih kola.

Sloboda je igrala i evropske utakmice gdje su u osmini finala EHF European Cupa poraženi od slovenske Krke u dva meča.

Upravo u evropskim utakmicama protiv Krke "eksplodirao" je 20-godišnji Muharem Milkunić koji se vratio nakon teške povrede koja ga je skoro godinu dana odvojila od treninga i utakmica. Ipak ovaj mladi Tuzlak je pronašao snagu, vratio se u ritam i danas je jedan od bitnih kotača u igri RK Sloboda.

Nakon nekoliko sjajnih utakmica po povratku na terene iskoristili smo priliku da porazgovaramo s ovim mladim rukometašem tuzlanskog tima koji je rođen 2004. godine i sigurno predstavlja budućnost bh. rukometa.

"Prelijep je osjećaj vratiti se nakon dugo vremena koje sam proveo van terena. Sve ide kako treba mogu reći. Prva pomisao u glavi nakon povrede bila je da li ću nastaviti igrati rukomet, je li ozbiljna povreda, imao sam milion pitanja, gledao sam najviše sebe, kad ću se vratiti", rekao je Milkunić na početku razgovora za SportSport.ba.

Oporavak nije bio jednostavan, trajao je u više faza, bilo je tu i psihičkih momenata, ističe naš sagovornik.

Oglasi

"Oporavak je trajao oko deset mjeseci, bile su tri faze oporavka po tri mjeseca otprilike. Bile su to vježbe za jačanje mišića, jačanje noge, treća faza je bila postepeno vraćanje na teren, trčanje i to je sve bilo u laganom ritmu pa je malo psihički uticalo na meni, ali eto vratio sam se nakon godinu dana."

Društvo je puno pomoglo, a evropske utakmice su bile okidač.

"Tajna mog oporavka leži i u društvu, oni su nekako presudili. Kada sam se vratio, društvo je steglo, moraš jako, moraš nastaviti i uz njihovu pomoć došao sam do neke hajmo reći transformacije, samo sam buknuo nakon evropskih utakmica."

RK Sloboda nije dobro otvorila sezonu iako su ambicije kluba bile velike.

Oglasi

"Početak sezone ko početak, svaka ekipa je jaka, svi krećemo od nule. Nismo na početku imali sreće, dosta smo igrača promijenili, dok smo se uigrali, dok je sve došlo na svoje trebalo je vremena i mislim da smo dobro izvukli polusezonu, možda smo mogli koji još bod na strani uzeti. Danas je došlo sve na svoje, mislim da ćemo naplatiti neke stvari koje smo kiksali."

Utakmica protiv Krke u Evropi je mogla bolje završiti, pogotovo u Mejdanu.

"Žalim puno za evropskom utakmicom protiv Krke u Mejdanu, izgubili smo tu utakmicu, a nismo smjeli. Pravili smo od njih nešto što nisu, kad smo vidjeli da možemo, već je bilo kasno."

Sloboda je još u igri za trofej

Tuzlaci su sada u dobrom ritmu, do kraja sezone ima još da se igre, a Milkunić smatra da je sve moguće.

"Period od tri četiri utakmice bez poraza nam je puno pomogao. Ambicija je bila titula, mislim da i sad možemo uz neku sreću, teško jeste, ali nije nemoguće. Loše smo otvorili sezonu i to nas je dosta koštalo, bilo je i pritiska."

Oglasi

O protivnicima u Premiijer ligi Bosne i Hercegovine, tačnije o igračima i golmanima?

"Nije teško igrati ni protiv nijednog igrača ako si pravi na terenu. Što se tiče golmana, sve je do tebe, moraš shvatiti trenutak šuta, nema golmana koji nije nesavladiv."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Za kraj smo mladog rukometaša Slobode upitali i za ambicije u budućnosti?

"Ambicija je trofej, idemo na Kup, gledat ćemo da to osvojimo, ali prvo moramo proći na Final Four, a što se tiče mog cilja, želim dogurati što dalje u rukometu", završio je Milkunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi