Mutapčić: Sloga je favorit, ali mi uz pomoć naših navijača možemo do pobjede
Mutapčić će biti posljednja prepreka za igrače Sloge u komšijskom derbiju Premijer lige BiH

Rukometaši Maglaja gostuju u Doboju

Mutapčić: Sloga je favorit, ali mi uz pomoć naših navijača možemo do pobjede

Dino Kurbegović

Rukometaši Maglaja nakon poraza u okviru Kupa BiH od ekipe Zrinjskog okreću se narednim utakmicama u okviru Premijer lige BiH. Trener Maglaja protiv Zrinjskog odmarao je najbolje igrače, jer im u prvenstvu slijede veoma važne utakmice, koje mogu odrediti u kojem će smjeru ići ova sezona. 

Maglajlije imaju ambicije da budu u vrhu prvenstva, a za to će im trebati da ovog vikenda u gostima pobijede Slogu.

Gostovanja u Doboju uvijek su budila veliku pažnju publike, a očekuje se da dvorana bude dobro ispunjena. Kapiten i čuvar mreže Maglaja Kenan Mutapčić ističe da je ekipa spremna pred naredni duel.

"Za nas je ovo veoma važna utakmica i zaista smo se pripremali za nju. Ekipa je spremna, svježa i odmorna sto je najvažnije i znamo da u Doboj idemo maksimalno spremni i s velikim ciljevima i očekivanjima. Domaćinima svakako prepuštamo ulogu favorita, dobra su ekipa i imaju nas veliki respekt. Međutim ni mi se unaprijed ne predajemo" , ističe golman Maglaja.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Presudan faktor u ovom meču biće podrška s tribina

Na domaćem terenu smo uvijek sigurni u pobjedu jer u našoj dvorani pred našim navijačima teško nas koja ekipa može pobijediti. Sada gostujemo ekipi Sloge i imat ćemo veliku podršku naših navijača s obzirom na to da nam je ovo jedno najbližih gostovanja i oni će nam biti dodatna snaga i motiv. Vjerujem u svoj tim i nadam se pobjedi koja će nas gurnuti prema samom vrhu tabele" kazao je Mutapčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi