Muzurović: Savez testira koliko je duboko dno bh. rukometa

Press konferencija RK Bosna

Muzurović: Savez testira koliko je duboko dno bh. rukometa

E. Škorić

Predsjednik Skupštine Rukometnog kluba Bosna Gordan Muzurović obratio se na današnjoj press konferenciji.

Povodom dešavanja u Mostaru i utakmice Zrinjski - Bosna, kada su domaći slavili sa 27:21 i prošli u polufinale Kupa, oglasili su se iz Bosne, smatravši da su oštećeni.

"Ovo što nas vidite u ovolikom broju, razlog za to je jer želimo dobiti na ozbiljnosti presice. Jedan od razloga press konferencije, pored redovnih stvari koje se dešavaju u RK Bosna, su i nemili događaji koji su okarakterisali dešavanja na utakmici četvrtfinala Kupa između Zrinjskog i našeg kluba. Na samom početku želim da u ime kluba kažem da ni slučajno ovo ne smije da se tumači da Bosna ne zna da podnese poraz. Porazi su sastavni dio sporta, njih će uvijek bilo i bit će. Međutim, zbog samog rukometa i sporta u BiH želimo skrenuti pažnju na ono što se dešavalo u Mostaru. U višegodišnjem periodu se dešavaju stvari koje su se dešavale i u Mostaru. Želimo da se stvari pokrenu s mrtve tačke i da neko počne da djeluje, a po našem sudu u posljednje vrijeme Rukometni savez testira dubinu dna kada je rukomet u BiH u pitanju", rekao je Muzurović, nastavivši:

"Sve manje se priča o ljepoti rukometa, a sve više ove o kojima i danas pričamo. Dakle, igrali smo u Mostaru u prihvatljivoj atmosferi i ne bi željeli pričati o RK Zrinjski, ali ono o čemu želimo pričati je sraman odnos samih sudija i svih stvari koje se dešavaju prije i poslije, kao i za vrijeme utakmice. Na toj utakmici su se desile određene stvari koje su direktno utjecale na krajnji rezultat. Bilo je nemoguće proći u polufinale zbog tendecioznog suđenja. Načinjene su materijalne povrede pravila. Dozvoljeno je da ljudi u crnom rade ono što im se kaže, motivisani razlozima i motivima koji samo oni znaju. Tome treba stati u kraj. Sport je uzvišena stvar, trebao bi da bude stub svakog društva. Nadamo se da će u narednom periodu te stvari biti iza nas kada se konstruiše novi Rukometni savez".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije