Mwumbi poput planine: Saigrači se odbijaju od rukometaša koji je postao hit SP-a u Egiptu

Pivot reprezentacije Konga

Mwumbi poput planine: Saigrači se odbijaju od rukometaša koji je postao hit SP-a u Egiptu

H. Zilić
Teme:

Thierry Gaurthier Mwumbi nije ni slutio da će postati jedna od najvećih zvijezda na SP-u za rukometaše koje se igra u Egiptu

Mwumbi je pivot reprezentacije Konga. Težak je 137 kg, a svojom pojavom postao je viralni hit, ali i zvijezda šampionata.

Na Instagram stranici SP-a, pojavio se video sa zagrijavanja selekcije Konga, gdje Mwumbi svojim tijelom zaustavlja prodore i šuteve svojih saigrača. Još jedan video koji će zasigurno postati hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pomenuti rukometaš je u tri meča na prvenstvu zabio 14 pogodaka, a na posljednjem meču grupne faze protiv Bahreina bio je proglašen i za igrača utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi