Na Euru 24 reprezentacije: Pored BiH još dva debitanta, sjajan uspjeh reprezentacija iz regiona

Poznati svi učesnici Evropskog prvenstva

Na Euru 24 reprezentacije: Pored BiH još dva debitanta, sjajan uspjeh reprezentacija iz regiona

Večerašnjim utakmicama 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dobili smo sve učesnike smotre najboljih evropskih selekcija koja će biti održana u januaru naredne godine. 

Na spisku putnika naći će se i ime Bosne i Hercegovine koja je večeras na gostovanju porazila Češku Republiku sa 24:23 i na taj način kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija prošla na Euro.

Bit će ovo prvi put da naša zemlja zaigra na rukometnom prvenstvu Evrope, a pored nas debitanti će biti Latvija i Holandija. Latvija je u grupi 4 završila kao drugoplasirana, dok je Holandija bila treća najbolja trećeplasirana selekcija.

Od zemalja u regionu, osim naše selekcije, na Euru će se naći Slovenija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija.

Austrija, Norveška i Švedska su domaćini pa su se po automatizmu plasirale na Euro, baš kao i Španija koja je branilac titule.

Ostale zemlje koje su kroz kvalifikacije izborile nastup su: Njemačka, Danska, Mađarska, Portugal, Francuska, Rusija, Češka, Bjelorusija, Poljska, Švicarska, Islan i Ukrajina.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Dakle, na prvenstvu Evrope igrat će 24 zemlje što je prvi put, a isto će biti održano od 9. do 26. januara u šest gradova.

Žrijeb će biti obavljen za 12 dana u Beču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi