Nada zadnja umire: Srbija uz pomoć čuda može proći dalje
Mnogo toga bi trebalo da se poklopi u zadnjem kolu da Srbija prođe, ali nada postoji

Nije sve izgubljeno

Nada zadnja umire: Srbija uz pomoć čuda može proći dalje

Edmir Škorić

Srbija je danas teže od očekivanog pobijedila Koreju i stigla do prvog trijumfa na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Srbija je sa 31:29 savladala Koreju i to joj je bila prva pobjeda nakon remija i dva poraza u grupi SP-a u Njemačkoj i Danskoj. Srbi su ostali u igri za drugi krug, ali samo čudo može pomoći Orlovima.

U posljednjem kolu u Berlinu Srbija bi morala da pobijedi Njemačku, a da pritom Brazil izgubi od Koreje i Rusija od Francuske.

Dakle, nije nemoguće, ali zaista je teško očekivati da se desi baš takav scenarij u zadnjem kolu, no dok nada postoji, susjedi će se nadati prolazu u drugi krug.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Veliki posao napravio je danas Brazil koji je pobijedio Rusiju i za sada je jako blizu trećem mjestu, pa mu nedostaje još pobjeda nad Korejom u zadnjem kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi