Nakon pet mjeseci pauze: RK Krivaja u prijateljskom susretu bolji od RK Gračanica

Utakmica odigrana bez prisustva publike

Nakon pet mjeseci pauze: RK Krivaja u prijateljskom susretu bolji od RK Gračanica

E. Oštraković

Nakon pet pjeseci pauze rukometaši Krivaje i Gračanice odigrali su prijateljski susret u Zavidovićima, u sklopu priprema za novu sezonu.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa rezultatom 30:28.

Gračanlije su bolje otvorile susret, te su u petoj minuti imale prednost od 1:3. Prednost su održavali sve do 14. minute kada Krivaja dolazi do 6:6.

Ekipa koju sa klupe predvodi Damir Doborac ponovo je imala dva gola prednosti, a onda Krivaja pravi 6:0, te na poluvrijeme odlazi sa vodstvom od 13:10.

U drugom poluvremenu viđena je dosta izjednačena utakmica, a Gračanlije su u 44. minuti došle do novog izjednačenja, te je bilo 20:20.

Ipak, Krivaja je već u 51. minuti ponovo imala četiri gola prednosti, pri rezultatu 26:22, te su na kraju upisali pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Treba istaći da je RK Gračanica u ovoj utakmici nastupila bez Borisa Bosića, Damira Kadrića, te Darka Ilića.

Najbolji strijelac kod Krivaje bili su Ismir Salkić i Deni Velića sa po šest postignutih golova, dok je kod Gračanlija najbolji bio Mehmedović koji je postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi