Nastavlja se bojkot iz Rukometnog saveza Republike Srpske: Ko će platiti ceh?

Jedini u Evropi, kada to ne trebamo biti

Nastavlja se bojkot iz Rukometnog saveza Republike Srpske: Ko će platiti ceh?

E. Oštraković

Za danas je, po ko zna koji put, bila zakazana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Glavna tema, trebalo je biti pitanje okončanja rukometnih takmičenja u našoj zemlji, jer smo trenutno jedini u Evropi koji to pitanje još nisu riješili.

Ipak, od toga neće biti ništa, kako smo već i navikli. Prema najavama iz Rukometnog saveza Republike Srpske, njihovi predstavnici neće se odazvati sastanku.

Prvobitno je bilo planirano da se sjednica održi 30.6., stigao je odgovor predsjednika Rukometnog savea Republike Srpske, Marinka Umičevića, koji je tražio odgodu sjednice za danas.

Razlog je taj, jer je za jučeršnji dan bila zakazana sjednica UO RS Republike srpske, te im se izašlo u susret navedenim.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Marinko Umičević, konačno je bio saglasan i sa predloženim dnevnim redom, ali predstavnici iz Republike Srpske ponovo se neće pojaviti na sjednici UO RS BiH.

Postavlja se pitanje gdje sve ovo vodi, te da li će uopšte nekada biti održana sjednica. Da li će ceh platiti klubovi i njihov nastup u Evropi? Pitanje je na koje ćemo čini se jako teško dobiti odgovor.

Top Komentari

BobPaisley
...kome nije jasno o cemu se ovdje radi neka na google ukuca "memorandum 2 slobodna bosna" i izaci ce mu tekst koji je objavio portal Slobodna Bosna o tome kako je tzv.RS zaduzena za blokiranje svih procesa u BiH ukljucujuci i sport...inace radi se o dokumentu u ciji je posjed dosla Slobodna Bosna,a ciji su autori akademici SANU...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi